Dit touw houdt precies bij hoe vaak je springt

Een van de simpelste fitnessaccessoires heeft een tech-upgrade gekregen: het touw. En dan heet het plots niet meer touwtjespringen, maar doe je een ‘workout’ met je ‘smart rope’. Goed voor bijna alle spieren in je lijf, en één uur springen verbrandt ongeveer 1300 calorieën. Er waren al een paar bedrijven die touw ‘slim’ hadden gemaakt door in de handvatten allerlei meters te stoppen. Die meters zijn weer verbonden met een app, die bijvoorbeeld bijhoudt hoeveel rondjes je hebt gesprongen. Dat doet dit touw ook. Het houdt het aantal rondjes bij, maar ook het aantal calorieën dat je verbrandt, het geeft je advies voor intervaltraining. En dit touw kan nét wat meer: doordat er ledlampjes in het touw zitten houdt het precies bij hoe vaak je hebt gesprongen. Dat zie je voor je geprojecteerd, dus hoef je tijdens het springen niet te tellen. Fancy.