Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Foto AP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Sinds deze week in de winkel: weer een nieuwe biografie over Steve Jobs De Apple-oprichter blijft een inspiratiebron. Om zijn managementtips (fócus), presentatietechnieken (trek een coltrui aan) en levenslessen (heb plezier in je werk) bijvoorbeeld.

Nieuws op NRC Q: de NS volhardt in haar belastingontwijking. Het staatsbedrijf laat de staat, ondanks eerdere ophef, nog steeds miljoenen aan inkomsten mislopen door een constructie via Ierland.

Rutte doet graag zijn best voor de ‘BV Nederland’, zoals hij dat zelf noemt. Dus is hij nu op diplomatieke (handels-)missie naar China. Daar willen Nederlandse bedrijven héél graag bij zijn.

Poldernieuws

Een derde handelaar van Rabobank bekent tijdens een rechtszaak in New York te hebben gefraudeerd met rentestanden, meldt de Volkskrant.

De Nederlandse Staat leent tegen een spotprijs 6,7 miljard euro, schrijft de NOS.

Supermarktketen Plus profiteert van luxere winkels met een ruimer assortiment, aldus de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Een moreel karakter maakt je niet alleen beter als mens, maar ook als topmanager, meldt de Huffington Post.

Die creepy online reclames die precies lijken te weten wat je wilt? Wired schrijft dat je ze ook op de tv zult tegenkomen.

Privatisering is volgens de Washington Post de enige uitweg voor de belaagde luchtvaartdienst FAA.

While you were sleeping… in Asia

Wil je een trouwring van platina?Die zijn voordelig want China importeert minder van dit metaal, meldt de Financial Times.

Omdat andere landen meedoen, wordt het voor opkomend Azië politiek makkelijker leningen van de Chinese ontwikkelingsbank te accepteren, schrijft The Wall Street Journal.

Na hard werken om veilig te worden, moest de glorietijd voor Garuda aanbreken. Maar de luchtvaartmaatschappij lijdt verlies, schrijft Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.