Uitstel dropping ‘The Interview’ boven Noord-Korea

Zuid-Koreaanse activisten stellen het vanuit ballonnen droppen van 500.000 pamfletten en 10.000 dvd’s van de Seth Rogen-komedie The Interview boven Noord-Korea uit. Nood-Koreaanse hackers braken volgens het Witte Huis in december in bij Sony Pictures om een bioscooprelease van die film te doorkruisen, die draait om een moordaanslag op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De actie was bedoeld om donderdag het torpederen van het Zuid-Koreaanse oorlogsschip Cheonan in 2010 te herdenken, waarbij 46 doden vielen; de dvd’s zijn vermomd als propaganda-dvd’s. Nadat Pyongyang had aangekondigd zwaar materieel in te zetten tegen de ballonnen en de actie een ‘de facto oorlogsverklaring’ had genoemd, waarschuwde ook Seoul dat vrijheid van meningsuiting grenzen kent.