Brieven

Enquêtes onbetrouwbaar

Ruut Veenhoven, geluksprofessor, vindt Nederland een van de landen waar mensen ‘het gelukkigst’ zijn (23/3). Hij baseert zijn uitspraak op ‘geluksonderzoeken’. Volgens Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapsfilosofie, zijn deze enquêtes volstrekt onbetrouwbaar. Het gebruik van antidepressiva blijft stijgen en niemand durft ervoor uit te komen ‘een loser’ te zijn. Men vult de enquêtes dus niet naar waarheid in .

Asielbeleid

Wat VVD wil, gebeurt al

De VVD wil de grenzen sluiten voor asielzoekers, die voortaan in de regio zelf moeten worden opgevangen. Weet de VVD niet dat dit allang het geval is? Tot zo verblijft 97 procent van de Syrische vluchtelingen in de buurlanden. Dan is het vreemd en wrang dat de VVD sterk heeft bezuinigd op ontwikkelingshulp. Zo’n vergaand voorstel kun je niet doen zonder de regionale opvang financieel flink te ondersteunen.

Guido Hulshoff

Correcties en aanvullingen

Samsom

In VVD zoekt profiel met asielplan (23/3) stond een opmerking van PvdA-leider Samsom. Die was niet op Twitter gemaakt maar op Facebook.

De plant is koning

Volgens De plant is koning (Lux, 14/3, p. 6) is het gemiddeld uurtarief van een hoveniersbedrijf 30 euro (excl. BTW) is. Het gemiddeld uurtarief is 40 euro (excl. BTW).

    • Karen van den Winkel
    • Guido Hulshoff