Alflen en Adriaanse verlaten FC Utrecht

FC Utrecht en coach Robby Alflen gaan na dit voetbalseizoen niet met elkaar door. Alflen maakt het seizoen af als eindverantwoordelijke van het eerste elftal. Technisch Adviseur Co Adriaanse legt zijn taken aan het einde van het seizoen neer.

Robby Alflen.
Robby Alflen. Foto EPA / Joep Leenen

FC Utrecht neemt na dit seizoen afscheid van trainer Rob Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse. Beide partijen kwamen na een evaluatie tot de conclusie dat “mening en visie” te veel uit elkaar liggen. Dat maakte FC Utrecht vandaag bekend.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht FC Utrecht en Robby #Alflen gaan na het seizoen niet met elkaar door. Co #Adriaanse stopt na het seizoen: http://t.co/eECOINiNvt #fcutrecht

Het verschil van inzicht tussen de voetbalclub FC Utrecht en trainer Alflen heeft er mede toe geleid de samenwerking na dit seizoen te stoppen. Dat liet Algemeen Directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik weten:

“FC Utrecht is onder zijn leiding weer aanvallend gaan voetballen en daardoor zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, te veel van mening en visie.”

Twijfel was er al

Alflen liet afgelopen weekend bij het programma Fox Sports al weten te twijfelen over zijn toekomst bij FC Utrecht. De oefenmeester heeft via de website van FC Utrecht laten weten dat hij de mening van Algemeen Directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik deelt:

“We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

‘Minimale invloed’

Adriaanse stapt zelf op vanwege zijn rol binnen de club:

“Ik denk dat ik heb onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld. Mijn opdracht is niet geslaagd, dus heb ik besloten niet verder te gaan.”

Alflen zat dit seizoen op de bank bij FC Utrecht als opvolger van Jan Wouters. Utrecht staat momenteel op de twaalfde plaats in de eredivisie.