Wat schrijven andere media vandaag?

OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

KPN-dochter onderwerp strijd telecommiljardairs

De Belgische KPN-dochter Base wordt begeerd door zowel de Amerikaanse miljardair John Malone (de grote man achter Liberty Global) en de Fransman Patrick Drahi (Altice). Dat meldt de Telegraaf op basis van anonieme bronnen.

De interesse van de twee bedrijven is nog niet heel concreet, maar zowel de Amerikanen als de Fransen werken aan een kabelbedrijf dat in heel Europa diensten aanbiedt. Base zou daar prima inpassen, volgens de Telegraaf.

KPN zou het Belgische bedrijf wel willen verkopen. Base is de enige dochtermaatschappij buiten Nederland die KPN nog bezit en behoort als zodanig niet de kern van het bedrijf. Eerder verkocht KPN het Duitse E-plus aan Telefónica.

Verbouwing Economische Zaken dreigt stilgelegd te worden

Het zal langer duren voordat de ambtenaren van minister Henk Kamp in hun mooi verbouwde ministerie kunnen vertoeven. De renovatie van het pand van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag dreigt stilgelegd te worden omdat een architect boos is. Dat schrijft Omroep West.

Architect Hans Ruijssenaars mocht in 1993 plannen maken om het gebouw uit 1911 op te knappen. Daarmee verwierf hij volgens de auteurswet het recht betrokken te worden bij eventuele latere aanpassen, zoals de grootschalige verbouwing van 35 miljoen euro die nu wordt gepland.

Rijssenaars vindt dat zijn ontwerp onvoldoende wordt gerespecteerd bij de nieuwe verbouwing. Hij zegt de uitvoering met tranen in de ogen te aanschouwen. Donderdag dient een kort geding dat Rijssenaars heeft aangespannen. Mogelijk wordt de bouw dan stilgelegd.

We worden ziek van de participatiesamenleving

Wie zorgt voor een ander wordt zelf vaker ziek. Nederlanders met een baan die tegelijkertijd de zorg voor een vriend of familielid op zich nemen melden zich vaker langer ziek bij hun baas dan voordat ze gingen mantelzorgen - 18 procent om 10 procent, schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau in een rapport. Dat meldt de Volkskrant.

De regering wil juist dat Nederlanders meer zorgen voor hun naasten om de kosten voor het zorgstelsel te verlichten. Maar uit het onderzoek van het SCP blijkt hoe zwaar het in de praktijk is.

Mantelzorgers gaan gemiddeld niet minder uren werken omdat ze bang zijn er financieel op achteruit te gaan of minder carrièrekansen te hebben.

    • Melle Garschagen