Toch over de verwoeste brug

Foto DIMITAR DILKOFF/AFP
Foto DIMITAR DILKOFF/AFP

Een aantal vrouwen verlaat met een tijdelijke noodtrap een beschadigde brug. De brug bevindt zich boven de rivier Seversky Donets, in de volkskrepubliek Loegansk in het oosten van Oekraïne. De brug werd vernietigd door een zware explosie. Vorige week donderdag, vroeg in de ochtend, kwam het Oekraïense leger onder vuur te liggen. Als reactie op de aanval ontstond tussen twee partijen een vuurgevecht met automatische wapens, machinegeweren, granaatwerpers en mortieren.

Op 16 januari werd deze brug al voor een gedeelte opgeblazen. De milities van de zelfbenoemde volksrepubliek Loegansk hebben geprobeerd om de brug te voorzien van een controlepost. Sergei Kozlov, een vrijwilliger van de volksrepubliek, beweert dat een deel van de brug is vernietigd door een bomauto. Vorige week donderdag zouden Oekraïense regeringstroepen de brug over de rivier hebben gesaboteerd, meldt het Russische persbureau Interfax. Het werd voorafgegaan door een mortiervuur. Volgens het persbureau werden er tot twintig granaten gelanceerd. Maar de brug werd verwoest toen een Ford auto vol met explosieven werd opgeblazen, aldus Interfax.