Platini herkozen als UEFA-voorzitter

UEFA-voorzitter Michael Platini
UEFA-voorzitter Michael Platini Foto EPA / Georg Hochmuth

Michel Platini is vandaag herkozen als president van de UEFA. De voorzitter had geen tegenkandidaat. De Fransman begint aan zijn derde termijn van vier jaar.

Platini liet weten erg blij te zijn dat hij nog een termijn voorzitter mag blijven. Hij zei:

“Ik ben trots om jullie teamgenoot te zijn, trots om de kapitein te zijn van dit winnende team en trots op alles wat we hebben bereikt. Ik ga met enthousiasme de uitdagingen aan die de komende vier jaar op ons wachten.”

‘Ik houd van de FIFA’

Ook liet de oud-international weten dat hij een groot liefhebber van de FIFA is en belooft hij samen te blijven werken met die organisatie. Platini steunt alle drie de kandidaten die het opnemen tegen Sepp Blatter om voorzitter te worden van de wereldvoetbalbond. Platini gold als grote kanshebber om het stokje van Blatter over te nemen, maar besloot dat hij liever bij de UEFA bleef.

Platini werd voor het eerst gekozen als voorzitter op een speciaal UEFA-congres in Dusseldorf in 2007. Vier jaar later werd hij op een bijeenkomst in Parijs voor het eerst herkozen. Ook toen had hij geen tegenkandidaat.

Lees ook in NRC Handelsblad: Liever Champagne dan muffe rode wijn (€)