Oud-drugsbaron opgepakt voor dood schoonzoon

De EBI in Vught waar Kobus L. een gevangenisstraf van bijna 15 jaar uitzat.
De EBI in Vught waar Kobus L. een gevangenisstraf van bijna 15 jaar uitzat. Foto ANP / Bart Meesters

Oud-drugsbaron Kobus L. (70) is dinsdag opgepakt voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink in Roosendaal. Het lichaam van de 45-jarige Wassink werd vorig jaar dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Dat meldt ANP.

Wassink was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal. De politie laat dinsdag weten dat de Rotterdamse verdachte is aangehouden in een huis in Rijsbergen.

Vervroegd vrij

Kobus L., ook wel bekend als Kobus de zigeuner, zat vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus L. kwam in 2003 vervroegd vrij.

Motief

Kobus L. was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L. De compagnon van Wassink heeft tegen de politie gezegd dat hij overtuigd is dat Kobus L. direct of indirect betrokken is geweest bij de moord op zijn schoonzoon.