Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Integriteit

Sinds kort heb ik een andere baan. Voor alle nieuwe medewerkers is het verplicht de workshop ‘Integriteit’ te volgen. Samen met een collega die tegelijk met mij is begonnen, ga ik naar het cursuslokaal.

Mijn collega blijkt in haar vorige functie, bij dezelfde werkgever, al aan een dergelijke bijeenkomst te hebben deelgenomen. Bij binnenkomst vraagt ze dus of ze verplicht is de gehele workshop (opnieuw) bij te wonen.

Antwoord van de organisator: „Och, anders zet je alleen je handtekening voor aanwezigheid en dan ga je weer. Is ook prima.”

Louise Koekoek