Halloumiburgers

Het reislustige stel achter The Green Kitchen Travels bezocht in vier jaar tijd 15 landen op vijf continenten. Het idee voor deze halloumiburger ontstond toen ze iets soortgelijks aten bij een kraampje van een zondagsmarkt in Londen. Halloumi is van zichzelf al vrij zout. De burgers hebben dus geen extra zout nodig. Het hoge smeltpunt van halloumi maakt deze kaas heel geschikt voor bakken of grillen.

Rasp de courgette, wortel en halloumi grof. Doe dit in een kom, voeg de munt toe en roer door elkaar. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

Vorm met je handen zes burgers door de ingrediënten samen te drukken; laat overtollig vocht van de groentes eruit lopen. De burgers voelen best los aan, maar tijdens het bakken worden ze steviger. Doe de burgers in de koekenpan en druk ze met een spatel goed in vorm. Bak ze aan beide kanten tot de halloumi gesmolten is en de burgers stevig en goudbruin zijn. Roer de ingrediënten voor de tahindressing in een kommetje door elkaar. Serveer de burgers in een koolblad met een schep tahindressing, wat erwtenscheuten, avocado en een lepel zuurkool.