Google haalt topvrouw Morgan Stanley binnen

Google.
Google. Foto AP / Marcio Jose Sanchez

De financieel directeur van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, Ruth Porat, stapt over naar internetbedrijf Google om daar de financiële bestuurder te worden. Dat maakte Google dinsdag bekend.

Google-topman Larry Page liet weten namens het internetbedrijf blij te zijn met het aanstellen van Ruth Porat:

“We zijn enorm gelukkig dat we zo’n creatieve, ervaren en operationeel sterke bestuurder hebben gevonden.”

Macht

Porat begint op 26 mei in haar functie bij Google. Ze is sinds 2010 financieel directeur bij Morgan Stanley. De 57-jarige Porat wordt door velen gezien als de machtigste vrouw op Wall Street. Ze studeerde aan de Stanford University en behaalde masters aan London School of Economics en de Wharton School. Ze begon haar carriere bij Morgan Stanley in 1987 en maakt nu dus de overstap van Wall Street naar Silicon Valley.

Twitter avatar google Google We’ve got a new CFO! Excited to welcome Ruth Porat to Google (and back to California). http://t.co/Bcl4OdfRJ0

Opvolgers

Eerder deze maand werd bekend dat de huidige financieel directeur van Google, Patrick Pichette, met pensioen gaat. Porat wordt bij Morgan Stanley opgevolgd door Jonathan Pruzan. Hij geeft nu mede leiding aan de internationale activiteiten van de bank.