Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

KINDERDIJK - De molens van Kinderdijk. Het molengebied staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst. ANP XTRA NILS VAN HOUTS
KINDERDIJK - De molens van Kinderdijk. Het molengebied staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst. ANP XTRA NILS VAN HOUTS

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De live-streaming-app Meerkat is een hit, Twitter werkt hard aan de lancering van een concurrent. Dit is hoe live-streamen hele bedrijfstakken kan gaan veranderen.

Waar betaal je meer belasting: in Bunschoten of Blaricum? De Rijksuniversiteit Groningen presenteert vandaag de jaarlijkse monitor voor gemeentebelastingen. De verschillen zijn groot.

H&M komt vandaag weer met gouden kwartaalcijfers. De Zweden zeggen erg duurzaam te zijn. Maar gaat dat wel samen met klanten zo vaak mogelijk, zo veel mogelijk kleren verkopen?

Poldernieuws

KPN-dochter Base uit België wordt begeerd door zowel Franse als Amerikaanse telecommiljardairs, meldt de Telegraaf.

De verbouwing van het ministerie van Economische Zaken dreigt stilgelegd te worden omdat een architect boos is, bericht Omroep West.

Wie voor een ander zorgt, meldt zichzelf vaker langdurig ziek. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau in de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Wie is er creatiever? Aartsrivalen Nike en Adidas vechten het uit in de rechtszaal, schrijft Quartz.

De productie van de Apple Watch schijnt te haperen. Of zijn zulke berichten gewoon onderdeel van de marketingstrategie? Business Insider weet het niet zeker.

Het gaat beter met de Amerikaanse auto-industrie, maar The Wall Street Journal becijferde dat de onderdelen uit het buitenland komen.

While you were sleeping… in Asia

De Italiaanse banden van Pirelli komen voor 7,1 miljard euro in Chinese handen, meldt de Nikkei Asian Review.

China wil de nieuwe ontwikkelingsbank zo aantrekkelijk mogelijk maken en verlangt geen vetorecht, aldus The Wall Street Journal.

De Hongkongse miljardair Li Ka-shing zal deze week eindelijk het Britse O2 overnemen, verwacht de Financial Times.

NRC Q’s citaat van de Dag

“You marry a non-graduate, you’re going to have problems, some children bright, some not bright.” - De overleden founding father van Singapore Lee Kuan Yew had veel wijze lessen.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.