In beeld

De vliegramp van Germanwings in Zuid-Frankrijk

Bij een vliegtuigcrash in het zuiden van Frankrijk zijn vandaag naar alle waarschijnlijkheid 150 mensen om het leven gekomen. Onder hen was ten minste één Nederlander, een 20-jarige vrouw uit Deurne. De slachtoffers zaten in een vliegtuig van de Duitse budgetmaatschappij Germanwings en waren kort daarvoor vertrokken van de luchthaven in Barcelona. Ze waren op weg naar het Duitse Düsseldorf, maar na een klein uur vliegen begon hun toestel plots hoogte te verliezen. Vlak bij de plaats Digne-les-Bains stortte het vliegtuig neer.
Foto EPA / Maja Hitji
De Spaanse politie begeleidt familieleden van een van de inzittenden op het vliegveld van Barcelona naar een rustige plek.
Foto AFP / Lluis Gene
De Spaanse koning Felipe met zijn vrouw Letizia links. Tweede van rechts: de Franse president Francois Hollande. Hij en Felipe gaven vanmiddag een gezamenlijke persconferentie.
Foto EPA / Ian Langsdon
Op een middelbare school in het Duitse Haltern am See leggen leerlingen kaarsjes neer voor de slachtoffers van de vliegramp. Aan boord van het toestel zaten zestien leerlingen en twee leraren van de school.
Foto AFP / Sascha Schuermann
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve komt aan in Zuid-Frankrijk, waar hij op bezoek gaat bij de rampplek.
Foto AFP / Anne-Christine Poujoulat
Foto AFP / Anne-Christine Poujoulat
De Duitse bondskanselier Angela Merkel vanmiddag tijdens een persconferentie. Merkel gaat morgen naar de plek van de ramp.
Foto AFP / Tobias Schwarz
Nabestaanden van een van de slachtoffers troosten elkaar op het vliegveld El Prat in Barcelona.
Foto AFP / Quique Garcia
Foto Reuters / Jean-Paul Pelissier
Franse reddingswerkers komen bijeen in Seyne, een plaats in het zuidoosten van Frankrijk.
Foto AFP / Boris Horvat
Een helikopter van de Franse reddingsdiensten zoekt in de Alpen naar sporen van het neergestorte vliegtuig.
Foto AFP / Anne-Christine Poujoulat
Foto Reuters / Ina Fassbender
Foto AP / Manu Fernandez
Om 11.55 uur had vlucht 9525 van Germanwings op Düsseldorf moeten aankomen. Met nog een uur te vliegen zond het toestel echter zijn laatste signaal uit.
Foto Reuters / Fassbender
Een man loopt langs een beeldscherm op het vliegveld van Düsseldorf. Daarop het nieuws over de vliegramp in Frankrijk.
Foto AFP / Sascha Schuermann