Vliegtuig crasht in Frankrijk

Een Airbus A320 van de Duitse maatschappij Germanwings is vanmorgen neergestort in de omgeving van Barcelonnette, in bergachtig gebied ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Marseille.

Het toestel, met 142 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord, is rond ongeveer tien over half elf van de radar verdwenen. Het toestel, dat even na 10 uur uit Barcelona vertrok, zou om 10.47 uur nog een noodsignaal hebben uitgezonden. Over de nationaliteit van de slachtoffers was rond het middaguur nog niets bekend. De vlucht met nummer 4U9525 van Germanwings, een volledige dochtermaatschappij van Lufthansa, was onderweg naar Düsseldorf. Helikopters van de gendarmerie zouden het toestel gevonden hebben nabij Digne-les-Bains.

„Er is geen hoop voor de personen aan boord van het toestel”, aldus Gilbert Sauvan, voorzitter van de departementsraad van Alpes-Haute-Provence, tegenover nieuwszender BFMTV. Premier Manuel Valls sprak even voor het sluiten van deze krant van ‘slachtoffers’, maar kon geen verdere precisering geven. De Franse minister van Binnenlandse Zaken zou zich direct naar de plaats van het ongeluk begeven. Budgetmaatschappij Germanwings vliegt met 76 toestellen op 110 bestemmingen in heel Europa, vanuit Duitsland vanaf Düsseldorf en Keulen-Bonn.