Bo&Caro

Kinderen in de ballenbak en régel die verbouwing

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: De Eigen Huis Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wie: Architectenduo Tjibbe Rijpma en Age Fluitman van ‘Droomhuisfabriek’ en een boel uitgeputte beursbezoekers met verbouwingsproblemen.

De benodigdheden: een kavel en een goed plan. Of een vaag plan. Mag ook. En een beetje vertrouwen in architecten Tjibbe Rijpma en Age Fluitman van de Droomhuisfabriek. Die staan met hun zelfgebouwde houten huis op de Eigen Huis Beurs in Utrecht. Voor iedereen die óf verbouwingsplannen heeft, óf binnenkort een huis gaat kopen. Gauw nog even advies inwinnen.

Hartstikke gezellig, de mannen in hun droomhuis #eigenhuisbeurs

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Rijpma geeft een klopje tegen een van de muren. Mooi ding, hè. Vorig jaar wonnen ze er de prijs voor beste stand mee. Vandaar dat ze ‘m dit jaar maar weer meenamen. Leuk voor de mensen.

Is er tenminste íets dat de mensen in de Jaarbeurs leuk vinden. Vermoeide gezichten, gezucht, gesteun. Zie hier, de beursbezoekers met verbouwingsplannen. Mannen die achter hun vrouwen aanslenteren, folders proppend in grote tassen. Nog een half uurtje, dan moeten ze de kinderen weer ophalen bij de beursopvang.

Wanhoop

Het lijken wanhoopskreten, de beursbezoeken van vandaag. Van kandidaten die net niet door de selectie van John Williams’ ‘Help, mijn man is klusser’ kwamen. Is hier íemand die kan helpen?

En geen koffie

De sfeer is iets beter in het huizenkoop- en ontwerpgedeelte. Daar waar Rijpma en Fluitman door hun stand stuiteren. Uitleg geven aan mensen met kavels en wilde plannen. Die ze vervolgens weer iets moeten temperen. Want nee, niet de héle gevel kan bekleed worden met natuursteen. Te duur. En zo’n rij ramen naast elkaar kán gewoon niet. Technisch onmogelijk. Een garage aan het huis vast? Lelijk. Doen ze niet.

Maar er kan ook veel wél. Ja-ja. Begint nu ook in het koop- en ontwerpgedeelte de sfeer om te slaan.

Koffie dus, ergens? Maar nee. Geen koffiestands. Dan de kinderen maar weer ophalen uit de ballenbak.