Giovanni van Bronckhorst nieuwe hoofdtrainer Feyenoord

De nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst (R) samen met de huidige technische staf Jean-Paul van Gastel (L) en Fred Rutten (M) op de bank tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord op 1 maart 2015.
De nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst (R) samen met de huidige technische staf Jean-Paul van Gastel (L) en Fred Rutten (M) op de bank tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord op 1 maart 2015. Foto ANP/Joep Leenen

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. Dat meldt de Rotterdamse club op de website. De oud-speler van de club, die onder andere ook voor Arsenal en FC Barcelona uitkwam, is de huidige assistent-trainer en volgt Fred Rutten op die na dit seizoen vertrekt.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam NIEUWS: Giovanni van Bronckhorst is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. http://t.co/GMKqdB6hGn

Van Bronckhorst (40) tekent een contract voor twee jaar. “Een enorme eer”, laat de 106-voudig international weten in een eerste reactie. Van Bronckhorst was de afgelopen drie jaar samen met Jean-Paul van Gastel assistent-coach onder eerst Ronald Koeman en later Fred Rutten. Eind februari werd bekend dat Rutten zou vertrekken aan het einde van het seizoen. Hij had een aflopend contract.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Van Bronckhorst: ‘Dat ik uitgerekend bij Feyenoord hoofdtrainer word, vervult mij met trots. Dit is een fantastische uitdaging.’
Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Martin van Geel: ‘We zijn ervan overtuigd dat Giovanni na 3 jaar onder Ronald Koeman en een jaar onder Fred Rutten klaar is voor deze stap.’

Van Gastel blijft assistent

Jean-Paul van Gastel, net als Van Bronckhorst oud-Feyenoorder en ook genoemd als opvolger van Rutten, blijft aan in dezelfde functie en zal binnenkort een een driejarig contract ondertekenen, aldus Feyenoord. De club zegt op zoek te gaan naar een ervaren tweede assistent-coach die samen met Van Bronckhorst en Van Gastel de technische staf zal vormen. Feyenoord staat momenteel derde in de Eredivisie, een plek die de club recht geeft op de play-offronde voor de groepsfase van de Europa League.