Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Méér. Nee, nog méér beloningen willen de bestuurders van ABN Amro, ING en Nationale Nederlanden. Ze moeten wel, zeggen ze zelf. Is dat ook zo?

Advocaten, AkzoNobel, binnenkort Chanel. Ze zitten er allemaal, op de Amsterdamse Zuidas. Maar van wie zijn al die kantoorkolossen? NRC Q maakte een interactieve kaart. En ziet veel Duitsers.

We Twitteren nog steeds wat af met zijn allen en daar zijn (behalve Twitter zelf) met name onderzoekers vooral blij mee.

Psst! NRC Q heeft weer een Liftgeheim voor je.

Poldernieuws

Wie niet van koken - of eten - houdt, kan een voedingsrijk poeder mengen met water. Een oud-drugsdealer wordt er volgens de Volkskrant rijk mee.

Energieconcern Eneco zou het Franse beursfonds Air Liquide hebben misleid. Het FD neemt het conflict onder de loep.

In FTM een interview over een mogelijk nieuw voedingsschandaal. Dat draait om kruiden.

While you were sleeping… in the US

Is Starbucks dé plek voor een goed gesprek over racisme? De topman vindt nog steeds van wel, schrijft Bloomberg.

In de Wall Street Journal komen de technische beperkingen van bezorg-drones aan bod.

Een business-idee verdient meer dan een vluchtige handdruk. De LA Times beschrijft hoe het mis kan gaan tussen oprichters als er alleen een mondelinge ‘oké’ is.

While you were sleeping… in Asia

Nog één nachtje slapen en dan kijken ze in Australië ook naar House of Cards. Volgens The Australian ziet de concurrentie de komst van Netflix met angst en beven tegemoet.

Door divisies los te laten wordt Sony een soort holding. De werknemers vinden het maar niets, schrijft de Nikkei Asian Review.

Een dalende olieprijs en China’s lagere groeicijfer zorgen voor een forse winstdaling bij Sinopec. Een stuk lager zelfs dan verwacht, meldt de South China Morning Post.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.