De toppers leverden prima materiaal voor de Goal van het Weekend

Het was zo’n weekend waarin je op zondagochtend de nummer 1 van het weekend al wel in de pocket denkt te hebben. En dan wordt ‘s middags toch nog even een blikje topgoals opengetrokken. Alle hulplijnen werden uiteindelijk benut om tot de selectie vanochtend te komen.

Anass Achabar (L) van Feyenoord juicht na zijn tweede goal voor Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV.
Anass Achabar (L) van Feyenoord juicht na zijn tweede goal voor Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV. ANP / Olaf Kraak

Het was zo’n weekend waarin je op zondagochtend de nummer 1 van het weekend al wel in de pocket denkt te hebben. En dan wordt ‘s middags toch nog even een blikje topgoals opengetrokken. Alle hulplijnen werden uiteindelijk benut om tot de selectie vanochtend te komen.

3. Anass Achahbar (Feyenoord)

Eerst zou hier Cameron Jerome van Norwich City komen te staan. Hij had net als Achahbar - die toch eigenlijk een soort halve pirouette hanteerde - een prima gevoel voor de snelheid van de pass en zijn eigen draaicirkel. Fraai doelpunt van Jerome, maar hij werd door de zondagmiddag dus geslachtofferd. Want om Achahbar kun je niet heen. Wat een moment, wat een een wedstrijd om dit te doen:

2. Juan Mata (Manchester United)

Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de doelpoging van Mata. Want Liverpool en United; geen derby is meer beladen, want hoogzwanger van historie en regiosentimenten, dan deze. En wat. Een. Doelpunt.

Twitter avatar juanmata8 Juan Mata García What a team effort!! What a victory!! What a day!! Unforgettable. @ManUtd http://t.co/Xfw3TTcLZE

Mata is natuurlijk geen Achahbar en zijn goal is dan ook best wel mooier. Alsmede de subtiele assist van Angel Di Maria. Eigenlijk zou hier Carlos Eduardo van Olympique Nice staan met zijn omhaal, maar het is natuurlijk ook een beetje dom om te denken dat je de top-3 al wel rond hebt wanneer een wedstrijd als Liverpool-Man Utd nog gespeeld moet worden. Dat is vragen om bestraffing.

1. Gerard Gumbau (FC Barcelona B)

Tsja en dan komen we toch aan bij die nummer 1. En die mocht wél blijven staan, de hele zondag. Vergis je niet, er kwam genoeg concurrentie langs. Carlos Tévez raakte ‘m lekker en uit Hongarije kwam een heel curieuze goal. Is het nou een wanhopige poging om nog iets van een slechte pass te maken of is het pure genialiteit? De waarheid zal ergens in het midden liggen. En natuurlijk, natuurlijk leverde El Clásico nog wat aan: prachtig passje van Modric, dito hakje van Benzema. Maar Gerard Gumbau dan, van het kleine Barça. Die wist in elk geval wat hij deed. Zo was het bedoeld. Fantastisch.

En een inzending uit Afrika als toevoeging vanochtend: Bernard Bulbwa namens Nigeria U21.