Robben geblesseerd, mist ‘cruciale’ EK-kwalificatie tegen Turkije

Robben zichtbaar geblesseerd na een overtreding door Tony Jantschke.
Robben zichtbaar geblesseerd na een overtreding door Tony Jantschke. Foto EPA / Andreas Gebert

Arjen Robben mist de komende interlands van het Nederlands elftal. De aanvaller liep zondag in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach een scheurtje in een buikspier op. Robben is door die kwetsuur zeker enkele weken uitgeschakeld, meldde Bayern München vandaag. Hij mist de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (zaterdag) en de oefenwedstrijd tegen Spanje (volgende week dinsdag).

Twitter avatar FCBayern FC Bayern München Hiobsbotschaft: Arjen Robben erleidet gegen Gladbach Bauchmuskelriss - mehrere Wochen Zwangspause | ^M.Hörwick

Robben kwam tegen Gladbach na een tackle verkeerd terecht en moest al na 24 minuten van het veld. Hij werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De sterspeler van Oranje was net hersteld van een beknelde zenuw in zijn rug.

Cruciaal treffen

Robben is al de tweede topspeler die de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij moet laten gaan. Bondscoach Guus Hiddink moet het in de ArenA ook al stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Robin van Persie. Daarnaast is Ron Vlaar niet fit.

Hiddink omschreef het treffen met de Turken vrijdag nog als cruciaal. Oranje staat in de poule derde, achter Tsjechië en IJsland. “Als we van Turkije verliezen, dan gaan zij ons ook voorbij”, rekende de bondscoach toen.

“Dan verliezen we de grip, want de nummers een en twee gaan naar het EK en nummers drie spelen play-offs, tenzij je de beste nummer drie bent.”

(ANP)