Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Trainer Foeke Booy al per direct weg bij Go Ahead Eagles

Foeke Booy tijdens de webstrijd van Go Ahead Eagles tegen Vitesse.
Foeke Booy tijdens de webstrijd van Go Ahead Eagles tegen Vitesse. Foto ANP

De Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles heeft hoofdtrainer Foeke Booy ontslagen. Dat bevestigt de club op de website. Booy maakte al eerder bekend dat hij na dit seizoen zou vertrekken, maar hij moet na de nederlaag van gisteravond tegen Vitesse (0-2) nu direct opstappen.

Update 15.27 uur: Go Ahead Eagles bevestigt het ontslag van Booy, na de eerdere berichtgeving van Voetbal International

Go Ahead Eagles staat na de nederlaag van gisteravond voorlaatste in de Eredivisie. De laatste vijf duels gingen verloren. Naast de slechte resultaten was de groeiende onvrede over de trainer bij de spelersgroep de reden om Booy weg te sturen. De club schrijft:

“De RvC van de club heeft besloten de samenwerking te beëindigen, omdat het draagvlak in brede lagen van de club op dit moment onvoldoende is. (…) De clubleiding betreurt ten zeerste dat ze dit besluit hebben moeten nemen, omdat ze met Foeke Booy zeer prettig en goed hebben samengewerkt.”

De rest van het seizoen zal assistent-trainer Dennis Demmers samen met Michel Boerebach aan het roer staan.

Boze fans

Twee weken geleden maakte Booy, die eerder hoofdtrainer was bij FC Utrecht, het Saoedische Al-Nassr, Sparta Rotterdam en het Belgische Cercle Brugge, bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen bij de club uit Deventer. Dat leidde tot boze reacties bij fans die vonden dat hij dan maar direct moest opstappen. Gisteren kon de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse geen doorgang vinden omdat boze supporters het vertrek van Booy eisten.

Booy was sinds de zomer van 2013 in dienst van Go Ahead, nadat de club was gepromoveerd naar de Eredivisie. In zijn eerste seizoen leidde hij de ploeg naar een knappe dertiende plek.