Ook dinsdag geen treinen tussen Apeldoorn-Deventer na botsing

Een ontspoorde trein staat op het spoor bij Teuge. De passagierstrein van de NS ontspoorde door een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde volgens de politie op een spoorwegovergang. Foto ANP / AS Media

Een automobilist is omgekomen nadat zijn auto op het spoor nabij het Gelderse Teuge in aanrijding is gekomen met een trein. Volgens de politie was sprake van zelfmoord. Bij de botsing is de passagierstrein ontspoord. De NS meldt dat in ieder geval tot en met dinsdag geen treinen zullen rijden tussen Apeldoorn en Deventer.

Update 17.15 uur: Door de ernstige schade aan de sporen en de bovenleiding door het ongeluk zullen in ieder geval tot en met dinsdag 24 maart geen treinen rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Dat meldt de NS op de website. Er rijden vervangende bussen.

Rond 09.00 uur vanochtend botste de trein op de Stationsweg op de auto bij een bewaakte spoorwegovergang. De auto werd verschillende meters meegesleurd en de trein ontspoorde deels. Daarbij zijn verscheidene hoogspanningsleidingen vernield.

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De bovenleidingen zijn kapot getrokken. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De politie meldt dat de omgekomen automobilist waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd. Omdat sprake is van zelfdoding, geeft de politie geen informatie over de identiteit.

In de trein, die onderweg was naar Deventer, zaten op dat moment drie reizigers. Die bleven net als het treinpersoneel ongedeerd.

Twitter avatar NS_online NS online Amersfoort-Deventer: er rijden geen treinen door een aanrijding met een voertuig. Advies: omreizen. http://t.co/axyyfHaEPO #AmfDv

Erratum: in de kop en de inleiding van dit bericht stond eerst Amersfoort. Dat moest Apeldoorn zijn.

    • Eva Smal
    • Sam de Voogt