Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: Rutte naar China, geen cijfers van Ballast Nedam

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Premier Rutte brengt deze week een bezoek aan China. Samen met de staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld gaat hij met zeventig Nederlandse bedrijven op bezoek bij mogelijke partners. Alles voor zaken. Op het programma: een bezoek aan smartphonefabrikant Huawei en een door KLM ondertekende overeenkomst.

2. Ook Tsipras gaat op reis. Maandag staat het eerste officiële bezoek van de Griekse minister-president aan Duitsland op de planning. Niet dat hij Merkel weinig spreekt. Een dezer dagen overhandigt Tsipras haar en andere regeringsleiders een lijst met hervormingsvoorstellen.

3. Delta Lloyd komt maandag met zijn jaarverslag. Vorige week werd bekend dat bestuursvoorzitter Niek Hoek onder druk van De Nederlandsche Bank begin vorig jaar vertrok bij Delta Lloyd.

4. Er zijn meer jaarresultaten, jaarverslagen, aandeelhoudersvergaderingen en kwartaalcijfers deze week. Van H&M (is dit het antwoord van de keten op Primark?), van ForFarmers (dat wil naar de beurs), van Nutreco (van het vis- en veevoer) en van Adecco (onzorgvuldig met privacy).

5. Wie géén cijfers presenteert: Ballast Nedam. Dat stond voor vrijdag op de planning. Maar de presentatie is uitgesteld naar eind april. Het gaat namelijk slecht. Het bouwbedrijf heeft nog maar voor vijf weken geld in de kas. Geldnood en tijdnood, dus.

6. Sapjesmaker Refresco gaat vrijdag naar de beurs. Het bedrijf levert tussen de 30 tot 50 procent van alle huismerkdranken aan Nederlandse supermarkten. (Minus de alcohol, dan.) En zo maakt het dus bijna alle sapjes die jij koopt.

7. Donderdag doet de rechter waarschijnlijk uitspraak in het kort geding dat de verhuurder van het V&D-filiaal in Hengelo tegen de warenhuisketen heeft aangespannen. Die wil dat V&D alsnog de huursom betaalt. Lees hier hoe het bedrijf gered werd.

8. Kerken, wat moet je er nog mee? Daar gaat het over bij het Reliplan-congres in Uithoorn. Hoe je er één tot woonhuis kunt verbouwen, bijvoorbeeld.

9. Het wordt écht lente. Volgend weekend gaan we over op de zomertijd. De (on)zin van zomer- en wintertijd in zes getallen.