In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer slachtoffers van religieus, menselijk, en natuur-geweld en een volledige zonsverduistering in Noorwegen.
Kokang regio, Myanmar, 10 maart. Een rebel van het Myanmar National Democratic Alliance Army (MNDAA) ligt te slapen in een loopgraf. Afgelopen maand braken er gevechten uit tussen het nationale leger van Myanmar en de MNDAA, die is voortgekomen uit de Communistische Partij van Burma, die een door China gesteunde guerilla-macht vormde die tegen Myanmar streed tot hij in 1989 versplinterd raakte.
REUTERS / Stringer
Sumatra, Indonesië, 15 maart. Een door as bedekte teddybeer zit al meer dan een jaar in een verwoest huis in de hooglanden van het Karo district. In februari was het een jaar geleden dat de vulkaan Mount Sinabung uitbarstte. Zo'n 3500 mensen moesten vluchten en veel van hen wonen nu nog in opvangcentra omdat de vulkaan nog altijd actief is.
AFP / Sutanta Aditya
New Delhi, India, 16 maart. Leden van het Indian National Congress worden geraakt door een waterkanon van de politie tijdens een demonstratie tegen een nieuwe wet om land te verkrijgen, die volgens de demonstranten schadelijk is voor boeren.
EPA / Rajat Gupta
Lahore, Pakistan, 16 maart. Christenen zijn bijeengekomen om te bidden voor de slachtoffers van de zelfmoordaanslagen op twee kerken van zondag 15 maart waarbij 14 doden en rond de 80 gewonden vielen. De aanslagen zijn opgeëist door de Pakistaanse Taliban. Uit protest tegen het geweld jegens minderheden blokkeerden christenen afgelopen maandag wegen.
AP / K.M. Chaudary
Lahore, Pakistan, 17 maart. Familieleden van een van de slachtoffers van de zelfmoordaanslagen.
REUTERS / Mohsin Raza
Somwarpet, Karnathaka regio, Zuid-India, 17 maart. Een performer, verkleed als Hindoegod Kandakarnan, voert een traditionele vuurdans uit tijdens het Theyyam ritueel.
REUTERS / Abhishek N. Chinnappa
Kaili, China, 17 maart. Voorbijgangers rapen meervallen op van straat. 6800 kilo vis kwam uit een vrachtwagen gerold toen de achterklep per ongeluk open zwaaide. Binnen twee uur was alle vis verdwenen.
AP
Migdalim, West Bank, Israël, 17 maart. Een Israëlische soldaat brengt zijn stem uit voor de parlementsverkiezingen. Na een zware strijd eindigde Benjamin Netanyahu toch nog als winnaar.
REUTERS / Amir Cohen
<b>Foto van de week:</b> Zuid-Srinagar, 18 maart: Met z’n tweeën naar buiten staren. Voor de ene voelt het tentenkamp waarschijnlijk als een luxe verblijf, voor de andere is het een tijdelijk optrekje. De weg van Jammu naar Srinagar is immers door de weersomstandigheden al vier dagen afgesloten. Ben benieuwd of beiden naar hetzelfde uit-kijken en vooral of er nu ook het zelfde door hun hoofd gaat. ( Evert Hermans, fotoredactie Nrc Handelsblad )
AP / Mukhtar Khan
Londen, Verenigd Koninkrijk, 18 maart. De Britse minister van Financiën, George Osborne, poseert traditiegetrouw met het rode koffertje en zijn team op 11 Downing Street. Woensdag zou hij zijn jaarlijkse begrotingsspeech voor het House of Commons geven.
AP / Kirsty Wigglesworth
Halifax, Canada, 18 maart. Brandweerlieden dragen een patiënt naar een ambulance in de zoveelste sneeuwstorm van dit jaar.
AP / The Canadian Press / Andrew Vaughan
Ciudad Juarez. Mexico, 18 maart. Een soldaat krijgt een vredige uitstraling wanneer hij langs graffitikunst door kunstenares Colette Miller loopt.
REUTERS / Jose Luis Gonzalez
Cleveland, Ohio, Verenigde Staten, 18 maart. De schaduw van Air Force One op het bevroren Lake Erie, op weg naar Cleveland-Hopkins International Airport met aan boord President Obama.
AFP / Brendan Smialowski
Tadjik, Kashgar, Xinjiang Uighur Autonomous Region, 18 maart. Tadjik-vrouwen gooien traditiegetrouw water over de mannen onder hen tijdens een feestdag om de lente te verwelkomen. Women throw water on men from roof top in Kashgar, Xinjiang Uighur REUTERS/China Daily TPX IMAGES OF THE DAY TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS / CHINA DAILY
Vanuata, 18 maart. Paul Alexander Hatyay de directeur van de Central School en de docenten leggen boeken te drogen in de zon nadat Cycloon Pam alles overhoop en nat had gewaaid.
REUTERS / Edgar Su
Port Vila, Vanuata, 19 maart. Kinderen spelen in een door cycloon Pam verwoeste bananenplantage. De noodhulp voor de getroffen eilandenstaat komt maar moeilijk op gang.
AFP / Jeremy Piper
Manila, Filippijnen, 19 maart. Vader en zoon varen door een zee van afval op zoek naar plastic flessen om te verkopen in de stad. Dit levert ze 3 US dollar per dag op. Op 22 maart staan de Filipijnen stil bij World Water Day, die zich richt op de toegang tot schoon drinkwater.
AFP / Noel Celis
Raj Bagh, Kathua-district, India, 20 maart. Indiase beveiligingsbeambten staan bij het lichaam van een militant die werd doodgeschoten door regeringstroepen toen hij een politiebureau in Kashmir bestormde en daarbij 3 agenten en een burger doodde.
AFP
Kabul, Afhanistan, 20 maart. Afghaanse mannen kijken naar de plek waar een Afghaanse vrouw door een menigte is doodgeslagen, in brand gestoken en in een rivier gegooid.
REUTERS / Omar Sobhani
Longyearbyen, Svalbard, Noorwegen, 20 maart. De zonsverduistering werd door duizenden mensen bekeken vanaf het eiland Longyearbyen, waar de verduistering net als op de Faoroe Islands volledig was.
AFP / Stan Honda