Barcelona wint en vergroot voorsprong op Real

FC Barcelona heeft vanavond het gat met Real Madrid in de competitie vergroot naar vier punten. De Catalanen versloegen de Madrilenen in Camp Nou met 2-1. Luis Suárez maakte in de tweede helft het winnende doelpunt.

Gerard Pique, Sergio Ramos en Lionel Messi.
Gerard Pique, Sergio Ramos en Lionel Messi. Foto AP / Emilio Morenatti

FC Barcelona heeft vanavond de prestigieuze voetbalklassieker tegen rivaal Real Madrid met 2-1 gewonnen. De goals van Barcelona werden tijdens ‘El Clásico’ gemaakt door Jérémy Mathieu en Luis Suárez. Cristiano Ronaldo maakte het enige doelpunt van de Madrilenen. Dankzij de winst loopt koploper Barcelona uit op Madrid in de Spaanse competitie.

Twitter avatar FCBarcelona FC Barcelona Tonight’s attendance for #ElClasico at #CampNou is a season-high 98,760! FCB 1 - 1 RM #FCBlive #FCBarcelona http://t.co/l1VstnvhoH

Barça kwam na negentien minuten op voorsprong via Jérémy Mathieu. De Franse verdediger kopte hard raak uit een vrije trap van Lionel Messi: 1-0. Ronaldo wist de stand na iets meer dan een half uur gelijk te trekken na een soepele aanval.

Suárez maakte in de tweede helft het winnende doelpunt na een zuivere voorzet van Dani Alves. De Uruguayaanse spits had tot dan toe weinig goed gedaan, maar zijn foutloze aanname maakte dat Iker Casillas kansloos was.

FC Barcelona heeft het gat met Real Madrid in de Spaanse competitie vergroot naar vier punten. De koploper uit Catalonië heeft 68 punten na 28 wedstrijden. Real volgt met 64. Nummer drie Atlético Madrid, dat zaterdag al met 2-0 won van Getafe, heeft 60 punten.

Twitter avatar FCBarcelona FC Barcelona [LEAGUE TABLE] Take a look at the standings in @LaLiga after Barça’s 2–1 win in #ElClasico http://t.co/UlRG5o745I http://t.co/SptLWxurLl

(wedstrijdverslag door persbureau ANP)