Weer

Vandaag en morgen lijkt het meer op winter dan lente buiten. Vooral vanmiddag is het voor het gevoel erg koud, met een matige, aan zee soms krachtige noordelijke wind. Daarbij blijft de temperatuur steken bij 6 tot 9 graden. Het is ook nog eens zwaar bewolkt en er vallen een paar kleine buien. Tegen de avond wordt het wel overwegend droog en gaat het wat meer opklaren.

Komende nacht worden de opklaringen breder en hoewel de wind niet echt gaat liggen, koelt het toch fors af. In het binnenland gaat het hier en daar licht vriezen. Zondag overdag trekken de laatste wolken al snel naar het zuiden weg en wordt het zonnig. Bij een meest matige noordoostelijke wind blijft het, ondanks de zon, koud. Op veel plekken wordt het maximaal 7 of 8 graden. Er volgt een rustige, heldere en koude nacht, waarbij het op veel plaatsen 1 tot 3 graden gaat vriezen. Maandag overdag blijft het overwegend zonnig en met weinig wind loopt de temperatuur flink op. De maximumtemperatuur varieert van 8 graden in de Waddengebied, tot 12 graden in Limburg. Het lijkt erop dat het dinsdag bewolkter wordt. Er kan dan wederom een bui vallen.