Degradatie dreigt voor Dordrecht - Verlies voor Go Ahead, Heracles en Cambuur

Willem II heeft in eigen stadion FC Dordrecht met 2-1 verslagen. Vitesse bleef voor de negende keer op rij ongeslagen tegen Go Ahead Eagles met 2-0. Heracles Almelo verloor op eigen veld met 1-4 van subtopper sc Heerenveen. AZ haalde een moeizame overwinning op SC Cambuur: 2-1.

AZ blijft na nederlagen tegen FC Utrecht en Vitesse in de race om de derde plaats in de eredivisie, goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. In blessuretijd maakte Markus Henriksen het winnende doelpunt in het matige duel.

AZ was voor rust via Nemanja Gudelj op voorsprong gekomen. De aanvoerder benutte een dubieuze strafschop. In de tweede helft maakte Bartholomew Ogbeche de gelijkmaker.

Heerenveen stijgt naar zesde plaats

Heracles Almelo heeft op de ranglijst hierdoor geen afstand kunnen nemen van nummer zestien NAC Breda. Daardoor bleef Heracles op 25 punten staan, evenveel als NAC Breda dat een minder doelsaldo heeft.

Luciano Slagveer opende in de vierde minuut de score voor de Friese ploeg (0-1). Thomas Bruns maakte na een kwartier gelijk (1-1). Sam Larsson zorgde in de 57e minuut op fraaie wijze voor 1-2 waarna opnieuw Slagveer en Mark Uth (ex-Heracles) de score verder uitbouwden. SC Heerenveen steeg door de royale zege voorlopig naar de zesde plaats.

Degradatie dreigt voor Dordrecht

Ben Sahar maakte beide doelpunten voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel, die zich voorlopig op de achtste plaats van de eredivisie nestelde. Met 38 punten doet Willem II mee in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Anthony Biekman deed vlak voor tijd iets terug namens de bezoekers.

Voor FC Dordrecht komt degradatie uit de eredivisie steeds dichterbij. Het elftal van trainer Jan Everse heeft slechts vijftien punten, acht minder dan Go Ahead Eagles. Met Heracles Almelo en NAC Breda, die beide op 25 punten staan, treft Dordrecht begin volgende maand twee ploegen die ook strijden tegen degradatie.

Vitesse zoveelste overwinning

Voor de Arnhemmers was de zege vanavond de achtste overwinning in de laatste negen duels. Alleen tegen Heracles Almelo werd gelijkgespeeld (1-1). Vitesse kwam in de Adelaarshorst binnen vijf minuten op 0-1. Zakaria Labyad schoot via het been van verdediger Jop van der Linden raak. Marko Vejinovic besliste het duel in de tweede helft met een schot van afstand, waar doelman Mickey van der Hart zich op verkeek.

Door de overwinning verstevigt Vitesse de vijfde plaats. De ploeg heeft 47 punten uit 28 wedstrijden. Go Ahead Eagles blijft één-na-laatste met 23 punten. (ANP)