Hiddink: geen ultimatum voor duel tegen Turkije

Een nederlaag in het EK-kwalificatieduel tegen Turkije volgende week zaterdag zal, als het aan hemzelf ligt, niet het ontslag van Guus Hiddink tot gevolg hebben. De bondscoach liet zich vrijdag bij het bekendmaken van de selectie van Oranje niet verleiden tot een ultimatum, zoals hij dat november vorig jaar deed voorafgaand aan het duel tegen Letland. „Dit is anders. Wat mij betreft gaan we te allen tijde met elkaar door.”

Nederland won met 6-0 van Letland, na een stroeve start van de kwalificatiereeks met twee nederlagen. Oranje moet winnen van Turkije om zicht te houden op Tsjechië en IJsland, die op respectievelijk twaalf en negen punten staan. Nederland heeft zes punten, Turkije vier. De nummer drie plaatst zich voor playoffs, de nummers één en twee én de beste nummer drie van de negen poules plaatsen zich direct voor het EK 2016 in Frankrijk.

Dinsdag 31 maart speelt Oranje een oefeninterland tegen Spanje, eveneens in de Amsterdam Arena.

Doel: Cillessen (Ajax), Krul (Newcastle United), Vermeer (Feyenoord). Verdediging: Blind (Manchester United), Bruma (PSV), Janmaat (Newcastle), Martins Indi (FC Porto), Veltman (Ajax), De Vrij (Lazio), Van der Wiel (PSG), Willems (PSV). Middenveld: Afellay (Olympiakos), Clasie (Feyenoord), De Guzman (Napoli), Nigel de Jong (AC Milan), Klaassen (Ajax), Sneijder (Galatasaray), Wijnaldum (PSV). Aanval: Depay (PSV), Dost (VfL Wolfsburg), Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Narsingh (PSV), Robben (Bayern München). (NRC)