Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

Lichamen in Mali omgekomen Nederlandse VN-militairen overgedragen aan familie

Foto EVERT-JAN DANIELS / ANP

De lichamen van de dinsdag in Mali verongelukte Nederlandse helikoptervliegers zijn gisteren na aankomst op vliegveld Eindhoven bij een ceremonie overgedragen aan hun families. Kapitein René Zeetsen (30) en luitenant Ernst Mollinger (26) kwamen om toen hun Apache-helikopter neerstortte bij een oefening boven Noord-Mali. Nederland is hier actief in het kader van een VN-missie die het Afrikaanse land moet stabiliseren. Tijdens de plechtigheid waren gisteren minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en generaal Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten, aanwezig.