Handrem op de rente

Woensdag uitten de bestuurders van de Britse centrale bank hun zorgen over de sterke stijging van het Britse pond. Die vergroot de kans dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk langer laag blijft. Een belangrijke reden om de rente nog niet te verhogen. In het licht van de fors gestegen dollar een voorbode voor de woorden van Janet Yellen woensdagavond: de Fed liet doorschemeren ‘niet direct haast te maken met een renteverhoging’. Yellen gaf aan enige tempering van de economische groei te zien en wacht op een verdere verbetering van de arbeidsmarkt. Koren op de molen van bedrijven in opkomende markten die veel dollarleningen hebben: voorlopig blijven ook zij te maken houden met een lage rente. Beleggers kunnen hiervan profiteren met behulp van zogeheten indextrackers, die de koersen volgen van bedrijven in opkomende markten of obligatieleningen van opkomende landen.