Gewonde man veroorzaakte explosie Urmond

De ontplofte woning.
De ontplofte woning. Foto ANP / As Media

De man die gisteren gewond raakte door een explosie van een appartementencomplex in Berg aan de Maas bij Urmond, heeft de gaskraan in zijn woning opengedraaid. De politie kan verder nog niets zeggen over de toedracht van de explosie.

Gisteren was het nog onduidelijk wie de explosie had veroorzaakt. Er was sprake van dat de bewoner, die door de explosie om het leven kwam, zelf zijn appartement zou hebben gedreigd op te blazen, en zelf de kraan zou hebben opengedraaid. Uit informatie die de politie vanmiddag vrijgegeven heeft, blijkt de gewonde dit dus te hebben gedaan.

Door de explosie ontstond een enorme drukgolf, waardoor het appartementencomplex, waarvan de woning deel uitmaakt, ernstig beschadigd raakte. De veroorzaker van de explosie ligt met ernstige brandwonden in een Duits ziekenhuis in Aken.

Hulpdiensten hebben afgelopen nacht een deel van de ontplofte woning gesloopt nadat speurhonden waren aangeslagen toen ze zochten naar slachtoffers onder het puin. Er werd echter niemand gevonden, meldt persbureau ANP. De hulpdiensten zijn vanochtend begonnen loshangende delen van het appartementencomplex te verwijderen zodat de politie onderzoek kan doen.