Dode en gewonde door explosie Urmond

Bij een gasexplosie in het Limburgse dorp Urmond zijn gisteren een dode en een gewonde gevallen. Volgens een woordvoerder dreigde iemand aan de Julianastraat de gaskraan open te draaien en is dat ook gebeurd. Het tweede slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer gaat het om twee mannen die slachtoffer zijn geworden van de explosie. Een derde persoon die aanwezig was in het gebouw, een vrouw, bleef ongedeerd. Het gebouw, waarin zes appartementen zijn gevestigd, ligt gedeeltelijk in puin. In de omgeving rondom het pand zijn ramen gesprongen door de drukgolf die werd veroorzaakt door de explosie. Op Twitter spraken mensen die in de buurt wonen van een harde knal. In 2011 ontplofte ook een woning in het Limburgse dorp. Toen raakten een moeder en haar twee kinderen gewond.