Bloedbroeders

Op 24 april herdenken Armeniërs overal ter wereld dat er honderd jaar geleden in het oosten van Turkije een genocide plaatsvond op 800.000 Armeniërs. De kwestie ligt nog altijd zeer gevoelig. Voor de meeste Turken is het een ongefundeerde beschuldiging die zij als kwetsend ervaren. Voor Armeniërs is het nog steeds een open wond. In de zesdelige documentaireserie Bloedbroeders onderzoeken de Nederlands-Turkse journalist Sinan Can en de Nederlands-Armeense musicalacteur Ara Halici de Turkse volkerenmoord. Ook willen ze weten wat de rol van hun eigen families was. De bevriende mannen maken een roadtrip door Turkije en Armenië, van Istanbul naar Jerevan.

Tijdens de gesprekken met de mensen daar lopen de emoties soms hoog op. De eerste aflevering begint in Istanbul met de zoektocht naar de familiegeschiedenis van Halici.

NPO 2, 20.15-21.05u.