Brand in tankstation langs A1 - snelweg dicht

In een tankstation langs de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Kootwijk is brand uitgebroken. Foto ANP / Niels Damstra

In een tankstation langs de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Kootwijk is brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio staan verschillende auto’s in brand en zijn er twee gewonden gevallen. Er is groot alarm geslagen.

Update 17.29 uur: de brand is inmiddels onder controle en de weg is vrijgegeven. Twee mensen liepen brandwonden en botbreuken op en moesten naar het ziekenhuis, vier auto’s zijn uitgebrand. Dat meldt de Veiligheidsregio. Het vuur is ontstaan nadat een auto een tankzuil van een LPG-installatie omver had gereden.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat De #A1 is in beide richtingen dicht tussen Kootwijk en Hoenderloo ivm een ongeval bij een benzinestation.

Brandweer en ambulances zijn onderweg. Ook is een traumahelikopter ingezet. Grote zwarte rookwolken trekken over de snelweg. Volgens de ANWB zou een auto met hoge snelheid het tankstation zijn ingereden:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Grote brand in Shell-tankstation langs de #A1 tussen Kootwijk en Apeldoorn. Een auto is daar met grote snelheid naar binnen gereden…

De snelweg is in beide richtingen afgesloten. Verkeer tussen Apeldoorn en Utrecht kan beter via Arnhem rijden. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) zijn even na 16.00 uur twee voertuigen bij het tankstation Lucasgat met elkaar in botsing gekomen, schrijft persbureau ANP. Daardoor is brand ontstaan. De brandstoftoevoer van het tankstation en het tankstation zelf is inmiddels afgesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat er nu precies is gebeurd.

    • Anouk Eigenraam