Tartelettes met rozenwater en kardemom

Vandaag maken we een vulling voor de taartbodempjes van gisteren. Goed zoet! geeft verschillende originele vullingen, zoals Cosmopolitan, Mojito en Pina Colada. In deze versie met rozenwater en kardemom gaat agar-agar, een geleermiddel dat wordt gewonnen uit zeewier. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine en is als poeder of vlokken te koop bij de natuurvoedingswinkel of toko.

Zet de taartbodems in de vriezer, zodat de vulling straks direct stolt en je voorkomt dat de bodem zacht wordt. Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng ze onder voortdurend roeren aan de kook. Als het mengsel een minuut zachtjes kookt, kun je testen of de agar-agar al werkt. Zet hiervoor het vuur onder de pan uit, doe een eetlepel van het melkmengsel in een glaasje en zet in de koelkast. Haal het er na 2 minuten uit en houd het glas schuin. Als het mengsel is opgestijfd, is de vulling in de pan klaar. Is het mengsel nog vloeibaar? Dan moet het nog wat langer koken. Haal als de vulling klaar is de bodems uit de vriezer. Zet ze op een snijplank of andere platte ondergrond die je straks in de koelkast kunt zetten. Schep of giet het mengsel voorzichtig in de bodems. Zet ze in de koelkast en laat minimaal een half uur opstijven. Versier de taartjes eventueel met de rozenblaadjes.