Rechter wijst aanvraag faillissement V&D af

Winkelend publiek in het Utrechtse filiaal van V&D, 10 februari 2015.
Winkelend publiek in het Utrechtse filiaal van V&D, 10 februari 2015. Foto Anp / Robin van Lonkhuijsen

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een faillissementsaanvraag van V&D door winkeleigenaar Komen Vastgoed uit Heerhugowaard afgewezen.

Komen Vastgoed, de eigenaar van het V&D-filiaal in Den Helder, probeerde zo nog achterstallige huur terug te kunnen vorderen. Maar de rechtbank vindt dat de warenhuisketen niet opgehouden heeft te betalen, nu de huurkorting in een depot is gestort bij een notaris.

V&D is met bijna al zijn verhuurders een huurkorting overeengekomen, waarbij is afgesproken dat het niet betaalde deel van de huursom in een depot komt. Onder bepaalde voorwaarden kan dat geld alsnog aan de huurders worden uitgekeerd.