NAC wint in Utrecht, voert druk op Heracles op

NAC Breda heeft vanavond met 4-3 gewonnen van FC Utrecht. De degradatiekandidaat behaalde hiermee evenveel punten als nummer vijftien Heracles Almelo.

Erik Falkenburg zette de gasten na een half uur op voorsprong, waarna Edouard Duplan al snel gelijk maakte. Vlak na rust kopte opnieuw Falkenburg raak, maar vocht Utrecht zich terug. Gevero Markiet kopte de 2-2 binnen. Een kwartier voor tijd zorgde verdediger Kenny van der Weg, ook al met het hoofd, voor de 2-3. Mats Seuntjens maakte even later ook nog 2-4. Rubio Rubin scoorde vlak voor tijd nog wel de 3-4, maar de gelijkmaker werd door NAC voorkomen.

Druk opgevoerd op Heracles

De overwinning op FC Utrecht was de tweede zege op rij voor NAC. Door de winst van de ploeg uit Breda wordt de druk op Heracles Almelo flink opgevoerd, schrijft persbureau ANP. Beide ploegen hebben nu 25 punten, al komt Heracles dit weekend nog wel in actie.

NEC moet nog even geduld hebben

Ondanks de 4-1 winst van NEC op MVV was vanavond niet het feestje waar de ploeg van trainer Ruud Brood op had verwacht. Door het optreden van de enige overgebleven ‘concurrent’ FC Eindhoven moet NEC het kampioensfeest in de Jupiler League nog even uitstellen. FC Eindhoven maakte met 1-0 tegen Sparta Rotterdam geen fouten. NEC krijgt over twee weken na de interlandperiode de kans om het voor eigen publiek af te maken. Sparta komt dan op bezoek in het Goffertstadion.

De onbedreigde koploper van de Jupiler League had vanavond de vroegste kampioen ooit in Nederland kunnen worden als het zelf zou winnen van MVV en FC Eindhoven punten zou verspelen. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide ploegen 21 punten, wat betekent dat Eindhoven in theorie nog naast NEC kan komen.