Loting kwartfinales CL: herhaling finale, Barça tegen PSG

Secretaris generaal Gianni Infantino (L) van de UEFA en de ambassadeur voor de Champions League finale in Berlijn Karl-Heinz Riedle tijdens de loting voor de kwartfinales in Nyon.
Secretaris generaal Gianni Infantino (L) van de UEFA en de ambassadeur voor de Champions League finale in Berlijn Karl-Heinz Riedle tijdens de loting voor de kwartfinales in Nyon. Foto AFP/Fabrice Coffrini

In de kwartfinales van de Champions League zal een herhaling plaatsvinden van de finale van vorig jaar. De loting, die zojuist plaatsvond in Nyon, koppelde titelverdediger Real Madrid tegen stadsgenoot Atlético. FC Barcelona werd gekoppeld aan Paris St. Germain.

In de andere twee kwartfinales treft Bayern München FC Porto en Juventus moet tegen AS Monaco. De heenwedstrijden zijn op 14 en 15 april, de beslissende returns een week later op 21 en 22 april.

Twitter avatar CL_Mania_NL Champions League NL Er is geloot! Dit zijn de kwartfinales! #UCL #Loting http://t.co/TkLMLmUTe8

Geflatteerde overwinning

De finale vorig jaar eindigde in 4-1 voor Real, dat daarmee voor de tiende keer de belangrijkste Europese bekercompetitie won. Nadat de Koninklijke er in de laatste minuten van de reguliere speeltijd door een doelpunt van Sergio Ramos een gelijkspel uit wist te slepen, brak recordaankoop Gareth Bale in de verlenging de ban. Atlético was vervolgens leeggespeeld en zag de aartsrivaal uitlopen naar een geflatteerde overwinning.

Loting Europa League

Ook de loting voor de kwartfinales van de Europa League vond vanmiddag plaats. Bas Dost, net geselecteerd voor het Nederlands Elftal, mag met VfL Wolfsburg tegen het Napoli van Jonathan de Guzman. Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat gisteren Ajax na verlenging uitschakelde, moet tegen Club Brugge.

De complete loting:

Twitter avatar EuropaLeague UEFA Europa League Four intriguing ties after the #UELdraw was made. Who’s going through? http://t.co/ttWgobMhCt