Fris weekend

Het weekend verloopt behoorlijk fris met zondag volop zonneschijn, maar morgen veel bewolking. Deze vrijdagavond wordt in het noorden lichte

regen verwacht. In het zuiden zijn er eerst opklaringen, daar volgt later in de nacht wat regen. Het koelt af tot gemiddeld 5 graden. Zaterdag overheerst bewolking en valt soms een lichte bui. Er staat een matige tot krachtige koude noordwestenwind en het wordt slechts 7 tot 10 graden. In de nacht naar zondag arriveren vanuit het noordoosten opklaringen waarin het plaatselijk een graadje kan vriezen. Zondag zullen brede opklaringen zich verder hebben uitgebreid, zodat het overwegend zonnig is. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind en met maximaal 5 tot 8 graden is het koud. Maandag wordt het met 8 tot 12 graden iets zachter en is er opnieuw veel zonneschijn.