Een dode en een gewonde door gasexplosie in woning Urmond

Het huis is Urmond ligt na de gasexplosie gedeeltelijk in puin.
Het huis is Urmond ligt na de gasexplosie gedeeltelijk in puin. Foto screenshot Twitter/Edoward Dolmans

Bij een gasexplosie in het Limburgse dorp Urmond zijn een dode en een gewonde gevallen. Dat meldt de brandweer. Volgens een woordvoerder dreigde iemand aan de Julianastraat de gaskraan open te draaien en is dat ook gebeurd. Het tweede slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer gaat het om twee mannen die slachtoffer zijn geworden van de explosie. Een derde persoon die aanwezig was in het gebouw, een vrouw, bleef ongedeerd. Het gebouw, waarin zes appartementen zijn gevestigd, ligt gedeeltelijk in puin. In de omgeving rondom het pand zijn ramen gesprongen door de drukgolf die werd veroorzaakt door de explosie. Op Twitter spreken mensen die in de buurt wonen van een harde knal:

Twitter avatar clemton Clement Tonnaer Spectaculair harde knal hoorbaar in Geleen, half uur geleden…huis opgeblazen in Urmond? @1Limburg

In 2011 ontplofte ook een woning in het Limburgse dorp. Toen raakten een moeder en haar twee kinderen gewond.