E-mailen? Dat doet de directeur van Ace & Tate pas bij een dipje

Foto Ace & Tate / Facebook

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Mark de Lange (33), mede-oprichter en directeur van brillenmerk Ace & Tate.

Heb je een ochtendritueel?
“Ja. Het eerste wat ik doe is de sales-cijfers bekijken op mijn telefoon, vanuit mijn bed. Vervolgens kijk ik op Instagram. Dan zet ik een muziekje op, ga douchen, kleed me aan en fiets door het Vondelpark naar kantoor. Ik was er vandaag om half negen.”

Lees hier onze andere verhalen uit de rubriek ‘Wat doe jij eigenlijk?’

Hoe ziet je werkplek eruit?
“Vrij chaotisch. Overal staan dozen, met onze voorraad en samples. Terwijl het eigenlijk een fijn licht kantoor is. Er zijn 16 bureaus, soms wel voor 26 mensen. Vaak moeten er twee mensen aan een bureau zitten. Zelfs de lunchtafel wordt gebruikt als werktafel. Soms gaan mensen maar ergens anders in BounceSpace zitten, het kantoor dat we delen.

“Mijn eigen bureau moet opgeruimd zijn, anders word ik gek. Het laatste wat ik doe op een dag is alles opruimen. Mijn eigen werkplek is niet altijd onbezet. Meestal is men wel zo vriendelijk om me er te laten werken, als ik pas later aankom.”

Algemeen directeur Mark de Lange van Ace & Tate houdt z’n bureau graag opgeruimd

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Wat doe je op de kantoor-wc dat niemand mag weten?
“Gek genoeg zit ik meestal te appen met mijn business partner.”

Hoeveel e-mails had je vanmorgen in je inbox? En hoeveel heb je beantwoord?
“25 tot 30. Ik heb er één beantwoord, aan jou. Meestal probeer ik mijn werkdag al een dag eerder te structureren. De dingen die moeten gebeuren, doe ik eerst. Pas als ik een concentratiedip heb, ga ik mijn e-mail checken.”

Ben je een ochtendmens?
“Dat was ik niet, en ik sta nog steeds niet voor mijn plezier om 6 uur op. Maar omdat het goed gaat met het bedrijf, heb ik ’s ochtends wel zin om naar kantoor te gaan.”

Tot hoe laat ga je door?
“Dat verschilt per dag, gemiddeld tot tussen acht en negen, soms met uitschieters. Deze week was ik een keer om twee uur ‘s nachts thuis, we hadden een deadline. We groeien hard, daarom kom ik soms niet aan mijn eigen werk toe en dan moet ik dat ‘s avonds doen.

“Ik ben sowieso een slechte slaper, dus ik kan goed tegen weinig slaap. En we zijn geen zestig, een avondje laat maken moet kunnen.”

Mark de Lange van Ace & Tate heeft deze foto “pre-vrijmibo gemaakt”.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Wat staat er op de agenda voor vandaag?
“Een heleboel afspraken. Met een kandidaat die mogelijk ons team komt versterken. En ik ga kijken naar de shoot voor de zomer, die is voor ons natuurlijk al begonnen. Een deel van de collectie is al uitgebracht. Dan heb ik een afspraak met investeerder. En een lunchafspraak. En dan de vrijdagmiddagborrel, bij biercafé Gollem aan de overkant.”

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Anna Vossers