Meer bewolking

In ons land is vrijdag een gedeeltelijke zonsverduistering. Het is echter nog maar de vraag of deze eclips overal zichtbaar is. Voor het zover is, klaart het vanavond en vannacht op veel plaatsen breed op. Alleen in het zuidoosten komt meer bewolking voor. Het koelt af tot 1 graad in Groningen en tot 5 graden in Zuid-Limburg. Met uitzondering van het zuidoosten start de dag dan ook vrij zonnig. In de loop van de dag komt vanuit het noordwesten echter nieuwe bewolking opzetten. Hierdoor is de zonsverduistering waarschijnlijk alleen in een strook tussen de twee wolkenzones zichtbaar. Uiteindelijk wordt het in het hele land bewolkt. De maxima liggen tussen 6 graden aan zee en 12 graden in Limburg. Hierna gaan de temperaturen verder omlaag. Daarbij is er zaterdag veel bewolking en verspreid een bui.