Politie Montenegro verdenkt vijf voetballers van lidmaatschap van criminele organisatie

De Montenegrijnse politie heeft gisteren vijf voetballers gearresteerd op verdenking van matchfixing. Het gaat om spelers van clubs uit de eerste en tweede divisie, die elkaar kenden uit de tijd dat ze bij Berane onder contract stonden. „We hebben reden te geloven dat de aangehouden verdachten schuldig zijn aan het vormen van een criminele organisatie, met als doel het resultaat van competitiewedstrijden te beïnvloeden”, zei politiecommissaris Milovan Pavicevic. Aan de arrestaties ging maandenlang onderzoek vooraf door de nationale voetbalbond, het Openbaar Ministerie (OM), regionale politie en de UEFA. Volgens het OM heeft dat voldoende bewijzen opgeleverd voor matchfixing. Het gokken op de gemanipuleerde duels was profijtelijker voor de daders dan voetballen. Volgens de politie spelen vier van de vijf verdachten inmiddels niet meer voor Berane. (ANP)