Weer zedenzaak met minderjarigen in Limburg

In Limburg is opnieuw een misbruikschandaal aan het licht gekomen: twee minderjarige meisjes uit Kerkrade zijn volgens justitie een half jaar lang gedwongen tot betaalde seks met zeker een tiental mannen. Dat bevestigt Martina Bijker, woordvoerder van het OM in Limburg. Justitie heeft vijf mensen als verdachten aangemerkt; drie mannen en twee vrouwen. Vier daarvan worden verdacht van het in de prostitutie brengen van minderjarige meisjes, ontucht en mensenhandel. Twee van hen zitten vast, de andere twee zijn geschorst en mogen thuis het proces afwachten. De vijfde verdachte is een klant.

De meisjes werden aangeboden op verschillende sekssites. Tegen betaling konden geïnteresseerde mannen seks met hen hebben. De 27-jarige Sianley V. uit Heerlen wordt door het OM gezien als hoofdverdachte. Volgens zijn advocaat Luuk Dacier heeft V. nog geen inhoudelijke verklaring afgelegd bij de rechtbank. Dat zal eind mei gebeuren, als de zaak wordt behandeld.

Eind vorig jaar kwam een ander zedenschandaal in Limburg aan het licht: in een hotel in Valkenburg zouden ongeveer vijftig mannen seks hebben gehad met een zestienjarig meisje. (NRC)