In je gekste jasje geld lospeuteren bij de Rabobank

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Rabobank MKB lenteborrel in Theater Amsterdam
Wie: Erwin van Marle – volgens zijn visitekaartje ‘energy/matchmaker’, ‘ontroerend goed (visionair)’, ‘metamorfose adviseur’ en ‘fan van Almere Poort’, Aernoud Florijn van de Meezingbioscoop en adoptiepionier Rodrigo van Rutte

Dit jaar wilden ze iets eenvoudigs – iets niet al te schreeuwerigs – aan naar de jaarlijkse Rabobank MKB borrel. Dus koos het stel Erwin van Marle en Rodrigo van Rutte voor witte colberts van badstof met knalgele narcisjes in het borstzakje. “Hadden we gewoon in de kast hangen”, wappert Van Marle met zijn handen.

Vandaag is hij hier om wat Rabobankers te chanteren. Want Van Marle moet – in een notendop - nog een eiland verkopen, een discotheek in Rotterdam uitbaten en een pand aan de Prinsengracht van de hand doen.

“Als ze me niet willen helpen dan roep ik dat ik naar Triodosbank ga, dat vinden ze het ergst.”

Saai pak

Volgens Van Marle is de lenteborrel, naast het Aidsdiner, zowat het leukste event van het jaar. “Of nou ja, het is natuurlijk eigenlijk heel saai, maar je máákt er iets van.” Met die jasjes dus bijvoorbeeld, waarmee Van Marle naar eigen zeggen creatievere contacten opdoet dan mensen in een saai pak.

Misschien bedoelt hij daarmee het pak van zijn ex - “Zo gezellig dat je er ook bent!” - Aernoud Florijn. Florijn is de organisator van de meezingbioscoop die een paar jaar geleden groot succes boekte met de meezingversie van The Sound of Music. De zaken zijn nu echter weer een beetje ingezakt – zo is het niet gelukt met de rechten voor Mama Mia en heeft de Rabobank al eens moeten bijspringen tijdens een “liquiditeitsdip”. Gelukkig heeft Florijn altijd nog zijn goed lopende detacheringsbureau – vandaar het saaie pak.

Erwin van Marle (r) met zijn ex Aernoud Florijn en zijn nieuwe liefde Rodrigo van Rutte

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Adoptieboot

Ja, ja, genoeg over de ex. Van Marle schuift zijn nieuwe liefde naar voren. “Rodrigo komt uit Columbia. Zo’n leuk land, dat gaat het he-le-maal worden.” Van Rutte is geadopteerd. En daar kan hij heel open over zijn want zijn verhaal is al breed uitgemeten in het televisieprogramma Spoorloos. Iets met DNA-testen en verwisselde baby’s - heel spannend:

Hoe dan ook zoekt hij nu rijke mensen met geld. Want hij wil iets doen voor alle mensen die geadopteerd zijn.

“We willen ons presenteren als een échte groep, net zoals homo’s of mensen met eczeem ofzo.”

Dus moet er dit jaar een adoptieboot komen tijdens de gayparade, is er een plan voor een fotoshoot van adoptie-BN’ers in de LINDA. En zal er een adoptiedag georganiseerd worden. “In Artis – want adoptiekinderen komen net als alle dieren vanuit de hele wereld.”

Hartverwarmend. Nu alleen nog een Rabobanker chanteren om mee te betalen.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken