NOS heeft commerciële afspraken met Fox Sports herzien

De NOS hoeft het Commissariaat voor de Media geen boete te betalen van maximaal 1 miljoen euro voor commerciële afspraken met Fox Sports. Het Commissariaat had de NOS een dwangsom opgelegd die vandaag zou ingaan als de publieke omroep een aantal afspraken met de betaalzender niet zou wijzigen. Het Commissariaat maakte gisteren bekend dat de NOS de afspraken heeft herzien. NOS Studio Voetbal zal niet langer automatisch voetbalanalisten van Fox Sports uitnodigen. Ook is de afspraak van tafel voor een nieuw NOS-programma dat verwijst naar live uitzendingen van Fox Sports. Het Commissariaat stelde eind vorig jaar dat de NOS zich dienstbaar maakte aan de commerciële belangen van Fox Sports. Nu de NOS de genoemde afspraken heeft herzien, overtreedt de omroep niet het dienstbaarheidsverbod uit de Mediawet. De zaak is hiermee nog niet ten einde. Het brede onderzoek van het Commissariaat naar de activiteiten van de NOS rond het eredivisievoetbal loopt nog door. (NRC)