Geboren in Philadelphia, maar u woont in Bel Air? U lijkt de ‘Fresh Prince’ wel!

Het telefoontje komt midden in een televisiediscussie over de invloed van het Amerikaanse Congress op de gesprekken tussen de VS en Iran. Een kijker die zijn mening wil geven, zo denkt de regie. Maar zodra de beller zich voorstelt als Jack – wonend in Bel Air, maar geboren in Philadelphia – begint het te dagen.

Het foptelefoontje naar C-SPAN:

Het bovenstaande fragment komt uit een uitzending van de Amerikaanse televisiekanaal C-SPAN, een live-zender over politieke onderwerpen. Aanvankelijk begint Jack nog voorzichtig en zijn de verwijzingen subtiel. Maar gaandeweg citeert hij vrijwel letterlijk uit de bekende rap waar de Fresh Prince of Bel Air elke uitzending mee begon.

Het intro van de Fresh Prince of Bel Air, de televisieserie met Will Smith:

Het mooiste aan het bovenstaande filmpje is misschien wel wat je niét ziet: een schreeuwende eindredacteur die in paniek roept dat de beller meteen uit de uitzending moet. En ook het gezicht van de presentator is helaas niet in beeld. Na dertig seconden – de rap is nog niet afgelopen – wordt de beller afgesneden.

De Fresh Prince belt vaker

C-SPAN is overigens niet de eerste zender die het verhaal van de Fresh Prince uitzendt. Ook een Britse christelijke televisiezender kreeg al eens telefoontje van iemand de raptekst van hoofdrolspeler Will Smith aanhaalde. En niet veel later in diezelfde uitzending ook nog eens een verhaal met Star Wars verwijzingen aanhaalde:

    • Joost Pijpker