Terrorist omgekomen bij drone-aanval

Een belangrijke leider van de Somalische terreurorganisatie al-Shabaab is onlangs om het leven gekomen door een aanval met een Amerikaanse drone. Dat maakte het Pentagon gisteren bekend.

Adnan Garaar zou het brein zijn geweest achter de aanslag in 2013 op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Bij die gijzeling kwamen 67 mensen om het leven. De aanslag destijds was een wraakactie van de aan Al-Qaeda gelieerde beweging voor de Keniaanse militaire interventie in Somalië eerder dat jaar. Al-Shabaab maakt in grote delen van Somalië de dienst uit. De organisatie wil shariawetgeving invoeren in het Oost-Afrikaanse land. Garaar en twee andere al-Shabaab-leden kwamen om het leven door een aanval met een onbemand vliegtuigje op 12 maart. De Amerikanen wilden eerst niet bevestigen dat de actie gericht was tegen Garaar.