Nostalgisch doch faux retro

De oudere gamer die de eerste queeste van Pixel Heroes: Byte & Magic start, zal meteen moeten terugdenken aan de Nintendo-game Faxanadu. Niet alleen de kenmerkende 8bit-soundtrack, het dramatische begin (‘de wereld komt ten einde!’) maar ook het dorp waar de gebruiker zich in eerste instantie bevindt en voorraden moet inslaan lijkt zo gekopieerd te zijn uit dit spel uit 1988. Ontwikkelaar Headup Games slaagt er dan ook in om een nostalgische doch faux retro roleplaying game (RPG) ervaring te bieden. Tegelijkertijd neemt Pixel Heroes: Byte & Magic zichzelf niet serieus. In het hele spel zitten grapjes en verwijzingen naar nerdcultuur verstopt. Zoek voor de grap eens naar The ‘Making of’ op YouTube. Toch kan Pixel Heroes: Byte & Magic niet overtuigen. Het spel steunt te veel op gimmicks en biedt te weinig diepte voor de serieuze speler. De app van Headsup Games is aardig, maar misschien niet de 7 euro waard die men ervoor moet betalen.

    • Hans Klis