Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

K3 bevestigt: we stoppen ermee en zoeken nieuwe meiden

Karen Damen tijdens de persconferentie.
Karen Damen tijdens de persconferentie. Foto ANP / Levin den Boer

Meidengroep K3 houdt in de huidige vorm op te bestaan. Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen stoppen ermee, hebben ze zojuist bekendgemaakt. De drie vrouwen gaan “in een groot opgezet televisieprogramma” op zoek naar drie opvolgers.

De vraag “wanneer stopt K3″ was volgens de meidengroep de afgelopen zestien jaar “de meest gestelde vraag”. De vrouwen benadrukten dat K3 niet stopt, maar dat drie andere meisjes “de fakkel” overnemen. De tijd was “rijp om te stoppen”, zei de 40-jarige Damen. Het besluit kwam volgens de Nederlandse Josje Huisman (29), zijzelf gekozen als nieuw K3-lid in het tv-programma K2 zoekt K3, na lang praten.

“Natuurlijk is dit niet over één nacht ijs gegaan. We hebben hier heel veel lange en intense gesprekken over gehad.”

De zoektocht op tv naar drie nieuwe leden zal in Nederland te zien zijn op SBS6. Aansluitend op de talentenjacht volgt een laatste K3-tour door Vlaanderen en Nederland met alle zes zangeressen. Tijdens deze tournee, die in het voorjaar van 2016 eindigt, treden de huidige zangeressen voor het laatste op als K3 en geven ze de fakkel door aan de drie winnaressen van het tv-programma.

K3 bestaat sinds 1999 en is verbonden aan Studio 100, het productiehuis van Gert Verhulst (van Samson en Gert). Voordat Josje in 2009 na een talentenjacht deel werd van de groep, was Kathleen Aerts de derde ‘K’ van het gezelschap. K3 maakte negentien kinderalbums en bracht 25 dvd’s uit van concertregistraties en films. Ook maakten de vrouwen televisieprogramma’s en musicals.

De muziek werkte aanstekelijk voor kleuters. Bijkomend voordeel voor vaders: de sexy outfits. Redacteur Merlijn Kerkhof schreef eind 2013 over het fenomeen.

Lees ook in nrc.next: Voor de vaders moet het ook leuk blijven (€), een terugblikinterview bij het 15-jarig bestaan van K3 in 2013.